102

V úterý 21. 6. 2022 jsme se vydali na třídenní školní výlet do malebného krkonošského městečka Horní Maršov. Hned první den jsme zdolali “Stezku v korunách stromů” v Janských Lázních. Druhý den jsme se vydali na Sněžku. O co lépe to šlo (jelo) nahoru, o to strastiplnější cesta nás čekala cestou zpátky z Růžohorek do Velké Úpy. Poslední den jsme absolvovali strmý výstup k Rýchorské boudě. Celkem jsme během tří slunečných dnů našlapali 42 km, na což budou někteří z nás ještě hodně dlouho vzpomínat:)

116

V úterý 26. dubna navštívila 9. C Veletržní palác, kde byl pro žáky připraven výukový program s názvem Světlo proniká tmou. Stejnojmenný film Otakara Vávry, který jsme v úvodu zhlédli, byl inspirován světelnou plastikou významného českého umělce a průkopníka kinetického umění Zdeňka Pešánka. Ze světa černobílého filmu a filmové prvotiny našeho známého režiséra jsme se přenesli do světa černobílých fotografií Františka Drtikola, k významu a působení světla pro jeho tvorbu. V podobném duchu se nesl také workshop, kde jsme si zkusili vytvořit vlastní papírový model a ve fotografickém ateliéru pro něj navodit různé světelné variace. Hra světla a stínu, stejně jako vlastní práce s fotoaparátem, daly možnost vzniku jedinečným kompozicím, které jsme si mohli prohlédnout v následné prezentaci. Závěr návštěvy Veletržního paláce patřil prohlídce sbírkových expozic, kdy se žáci seznámili s předními díly významných světových a českých výtvarných umělců.

9c

Před vánočními prázdninami jsme se rozloučili třídní besídkou. Pili jsme vánoční čaj, ochutnali nespočet druhů vynikajícího cukroví, prskali jsme prskavkami, zapálili jsme poslední adventní svíci, poslouchali jsme koledy a nakonec jsme si vzájemně předali dárky. Bylo to naše poslední společné vánoční posezení a moc jsme si ho užili. Do nového roku 2022 vstupujeme plni očekávání a s nadějí, že to pro nás bude rok plný úspěchů a splněných přání. 

6d8412c7 694f 4386 804e b4f32bbc8e53

Žáci 9. C se v pátek podíleli na tradiční předvánoční akci “Mikulášské čertoviny”. Byli potěšit (i lehce postrašit) žáky 2. tříd v “domečku”, mrňousky v mateřské škole Visionary a po obědě také děti ze všech 7 oddělení školní družiny. Všem hodným andělům, skvěle namaskovaným čertíkům i důstojnému Mikulášovi patří velké poděkování za perfektní zvládnutí celého dne. 

img 1707

Ve čtvrtek 21. října 2021 se 9. C vydala na celodenní výlet do Techmanie v Plzni. Prohlédli jsme si zde zajímavé interaktivní expozice a vědeckotechnickou show o tekutém dusíku, završenou mohutným výbuchem PET lahve v sudu:) Někteří z nás navštívili také 3D planetárium. Byl to skvělý den!