IMG 9369

Skupina Omega často a ráda pořádá pro děti naší družiny zajímavé akce. Možná nejoblíbenější je Odpoledne deskových her. Třídy na dvou patrech a školní aula byly obsazeny společenskými hrami nejrozmanitějších druhů a typů. Každý si mohl najít to, co ho nejvíce baví a zajímá. Pravidla malým družinářům trpělivě vysvětlovali naši deváťáci, ale s chutí si zahráli i oni sami. No a kdo si hraje, nezlobí.

IMG 20211122 141402

„Čtecí babička“ čte ve 4. a 5. oddělení školní družiny pohádky na pokračování „Od pohádky k pohádce“. V pondělí 22.11. si na spisovatele a spisovatelky, ilustrátory a ilustrátorky zahrály děti a četly své vlastní příběhy a pohádky. Roste nám tu spoustu nových spisovatelů.

1

V průběhu listopadu proběhla ve školní družině soutěž mezi odděleními o výrobu skřítků a strašidýlek z přírodnin. Děti se velice činily a o výsledek se s vámi rádi podělíme alespoň prostřednictvím pár fotografií.

1

Ve středu 3. 11. se vydalo 6. a 7. oddělení školní družiny do Muzea miniatur v areálu Strahovského kláštera a opravdu se bylo na co dívat. Například zlaté jízdní kolo velké 1,2 mm umístěné na šicí jehle či vlak i s vagóny umístěný v oušku jehly, to jsou jen dva z exponátů, nad kterými zůstává rozum stát. Po shlédnutí výstavy zbylo ještě dost času, a tak jsme se vydali na procházku okolím Pražského hradu. Na Hradčanském náměstí jsme měli štěstí, protože jsme se stali svědky střídání hradní stráže. Také jsme se vyfotili u pomníku TGM a pak jsme sešli dolů Nerudovou ulicí až na Malostranské náměstí. Výlet jsme si užili, bylo opravdu na co koukat.

dyne2

Halloween se blíží a děti z 6. oddělení si vyrobily krásné dýňové strašidlo. K zaujetí, s jakým kluci vydlabávali dýni, není co dodat.