Vytisknout

103

Kromě běžných hodin literatury, kdy čteme nejrůznější texty, pracujeme s nimi, tvoříme své autorské, snažíme se porozumět poezii i dramatu, přichází čas od času jiné, často nezapomenutelné projekty.

Rétorika

Zkusili jste někdy napsat vlastní povídku a ještě ji zpaměti přednést v místnosti plné lidí? Nic jednoduchého. Žáci z 5.C a některých tříd druhého stupně se s touto význou poprali výtečně. Posluchači si vyslechli dobrodružné, sci-fi i naučné autorské povídky či eseje. Porotě se nepodařilo vyhlásit vítěze, výkony byly prostě skvělé! Našim rétorům blahopřejeme!


Dalším z projektů byla Čtenářská štafeta. Tu zahájili žáci 9.B, když se stali “ovčími babičkami”. Přišli předvést své čtenářské dovednosti do 5.C. No a aby se páťáci nenechali zahanbit, chopili se čtení v 1.C. Obě čtenářské návštěvy dopadly skvěle. Posluchači ani nedutali a čtenáři si vyzkoušeli poprat se s trémou. Také na výbornou.


Poetické setkání na Tusarce

Máme za sebou druhostupňové kolo recitační soutěže, kterou jsme si nazvali Poetické setkání. Přinášíme fotodokumentaci. Výsledky recitace budou vyhlášeny společně s výsledky prvostupňového recitačního klání, které se uskuteční ve středu 8. března. Držte našim nejmenším palce!