info green
527

Zápis pro školní rok 2024 - 2025 pro děti s trvalým pobytem na Praze 7

Zápisy do mateřských škol pro školní rok 2024 / 2025 v Městské části Praha 7 probíhají…
svatky
5251

Projekt pro školní rok 2023/2024

Zvyky a tradice, ty nás baví nejvíce Cílem letošního školního projektu je seznamovat děti…
video
16331

POJĎTE SE K NÁM PODÍVAT!

Milí rodiče, zveme Vás k malé prohlídce naší školky (aneb den otevřených dveří online).

20200219 094756

Myšky byly aktivní i celý únor. Přivolávali jsme sníh tím, že jsme se naučili básničku, modelovali jsme sněhuláky, ale letos jsme neměli štěstí na sněhové  vločky.  Pravidelněse  staráme o naše "oblovky-šnečky", naučili jsme se něco o vesmíru a prožili jsme krásný karneval. Kvůli počasí jsme chodili na vycházky do okolí školky. Také se učíme pracovat s interaktivní tabulí. Ale nejvíce se nám líbila dramaizace pohádky "O veliké řepě".

20200122 110708

Lednové myšky po Vánocích chtějí být mrštné a štíhlé a tak sportují, cvičí v tělocvičně a zúčastnili se zimní olympiády ve školce. Neustále přivoláváme sníh básničkou sněhulák, vyrobili jsme si sněhuláčky i zasněžené chaloupky. Také jsme si pořídili do třídy dva domácí mazlíčky -( "Oblovky žravé"- šnečky) a pojmenovali jsme si je "Žofie a Servác". Staráme se o ně, nosíme jim okurky, salátek, cuketky a jinou zeleninu. Rosíme je, aby měli v domečku hezké prostředí a pozorujeme je pravidelně, jak nám rostou. V únoru se budeme těšit na divadélko, karneval a další oblíbená témata, jako je třeba vesmír.

20191217 150937

Navštívilo nás divadélko s andělskou pohádkou a přišel k nám na třídu "Ježíšek". 
Děti dostaly nové hračky, které si moc přály, hned si s nimi pohrály a také si každý odnesl knížku o ledním medvědovi. 
Přejeme všem dětem, rodičům a přátelům školky krásné Vánoce, bohatého Ježíška a jen to nejlepší do roku 2020. 
Dana a Petra
 

20191210 162054

Adventní čas u myšek jsme prožívali ve slavnostním duchu. Vyráběli jsme andílky, zvonečky, vánoční stromečky a vyzdobili jsme si slavnostně třídu.
Ve školce nás navštívil Kapr Pepa, Mikuláš s čerty a andílky. Pozvali jsme rodiče na společné posezení a dílničky, kde si rodiče poslechli básničky a písničky, které se děti naučily jako nic. Nakonec si společně vyrobili stromečky, jako takovou malou ozdůbku. Všem se výrobky velice povedly. Děkujeme moc  za velikou účast a také za cukrovíčko a drobné občerstvení.

20191104 091218

Ve třídě Myšek si děti v listopadu všímaly změn počasí v přírodě, sbírali jsme kaštany a listy, ze kterých jsme si vyrobili ježky a nebo jsme s nimi cvičili. Využíváme interaktivní tabuli, kde máme různé programy k tématům podzimu a děti se tak zábavnou formou učí. Také hojně využíváme tělocvičnu, kde máme k dispozici větší prostor k pohybu a pomůcky pro tělocvik. Navštívilo nás divadélko, hrajeme si ve třídě i na zahrádce a radostně prožíváme dny ve školce. Akce "Strašidláci poškoláci" pro rodiče a děti se povedla, sami jsme vyrobili strašidelné dýně a vrány. Už se ale těšíme na další měsíc - prosinec. Navštíví nás ve školce "Kapr", "Mikuláš s čerty a anděly", divadélko, užijeme si společné vánoční posezení a dílničky s rodiči a hlavně nás ve školce navštíví ..... Ježíšek.