info green
461

Zápis pro školní rok 2024 - 2025 pro děti s trvalým pobytem na Praze 7

Zápisy do mateřských škol pro školní rok 2024 / 2025 v Městské části Praha 7 probíhají…
svatky
5244

Projekt pro školní rok 2023/2024

Zvyky a tradice, ty nás baví nejvíce Cílem letošního školního projektu je seznamovat děti…
video
16300

POJĎTE SE K NÁM PODÍVAT!

Milí rodiče, zveme Vás k malé prohlídce naší školky (aneb den otevřených dveří online).

sokol1

I v letošním školním roce se naše školka zapojila do projektu "Se Sokolem do života aneb Svět nekončí za vrátky, cvičíme se zvířátky", který pořádá Česká sokolská obec a jde již o 7. ročník. Projekt je určen pro děti od 3 do 6 let a je pod záštitou MŠMT a Svazem měst a obcí.

Projekt je zaměřen na nejrůznější pohybové aktivity, děti rozvíjejí své poznání a čekají je i některé netradiční aktivity.  Učí se vnímat pohyb jako přirozenost a součást jejich života a to díky kladné motivaci, při které je všemi aktivitami provází postavičky zvířátek.

Všechny úkoly v projektu jsou rozděleny do pěti oblastí:

1) Přirozená cvičení
2) Obratnost
3) Dovednosti s míčem
4) Rozvíjení poznání
5) Netradiční činnosti

Každou z těchto oblastí reprezentuje zvířátko, podle kterého se děti mohou orientovat v jednotlivých úkolech. S kobylkou Emilkou trénují základní pohybová cvičení, s opičkou Haničkou obratnost a s ježečkem Marečkem cvičí s míčem. Veverka Věruška je učí novým věcem a rozvíjí jejich poznání a s beruškou Danuškou zkouší netradiční činnosti.

 
Každé dítě dostane v MŠ svůj pracovní sešit, tzv. "Průvodce pro malé šikulky" (sešity jsou rozděleny do kategorií dle věku dětí) a v rámci výuky v MŠ bude plnit zadané úkoly. Po úspěšném zakončení a splnění všech úkolů, obdrží všechny děti odměnu v podobě diplomu a drobných dárkových předmětů.
 
ms cary1
33

30. dubna 2024 v MŠ Tusarova

Zveme všechny naše děti na zábavné dopoledne plné soutěží, tance a písniček. Dětimohou přijít ve strašidelných kostýmech hned ráno do třídy.
105
34

Dřevohraní ve školce

Využily jsme s dětmi vedlejší stavbu plotu, dovezly jsme si odřezky na zahradu, děti jsou nadšené, že mohou stavět domečky, převážet náklad jako opravdový a hrát si s opravdovým materiálem. Tento…
103
38

Muzikál Ať žijí strašidla

Celá školka se konečně dočkala slibovaného muzikálu "Ať žijí strašidla", tímto děkujeme divadlu Star za krásné představení, dětem i paní učitelkám se moc líbil.
102
62

Veselé Velikonoce u Včeliček

Jarní tvoření, zpívání a zábava v duchu lidových tradic.
4
62

Co přinese duben 2024

3. 4. den otevřených dveří v MŠ Tusarova – od 17h – 18.30 h4. 4. den otevřených dveří v MŠ Visionary – od 17h – 18.30 h9. 4. muzikál – náhradní termín – Ať žijí strašidla – všechny třídy10. 4.…
zp
23

Pomlázkování - Žabičky

Tradiční pomlázkování nám přineslo hodně legrace a dětem připomnělo veselý velikonoční zvyk.
zd
24

Dílničky u Žabiček

Příjemné neformální setkání rodičů a dětí při výrobě zajíčka a velikonoční dekorace jsme zažívali na jarních dílničkách. Nechyběla dobrá nálada.
103
26

Myšky Velikonoce

K našemu celoročnímu projektu patří hlavně zvyky a tradice a jedním z větších tradičních svátků jsou hlavně Velikonoce. Myšky si užívaly velikonoční těšení barvením a zdobením vajíček, tvoření…
132
63

Velikonoční poklad u Včeliček

Zajíček Ouško si připravil pro Včeličky hledání velikonočních vajíček s úkoly. Po splnění všech úkolů na děti čekal ve zlatém vajíčku klíč k otevření truhly s pokladem.
101
87

Jarní dílničky u Včeliček

Společně s rodiči si děti vyrobily velikonočního beránka a ovečku.
16
33

Jarní dílničky - Ježci

Jarní dílničky se konaly ve středu 20.3. 2024, v první jarní den. Rodiče s dětmi si mohli vyrobit krásné velikonoční ovečky, které měly bříško plné popcornu. Všem děkujeme za účast. :-)
101
38

Velikonoční dílničky u Myšek

Začátek jara, sluníčko, první jarní květinky a Velikonoce... Právě z tohoto období se v MŠ těšíme a na jarních velikonočních dílničkách si rodiče s dětmi mohli ozdobit květináč a zasadit si do něj…
101
86

Vynášení Morany - vítání jara

Vynášení Smrti - Morany je starodávná tradice, která se ze starých slovanských časů dochovala až do dnešní doby. Pro naše předky byl rituál vynášení zimy a vítání jara velmi významnou událostí.…
101
36

Ježci ve Stromovce a téma smysly

Ve středu 13.3. 2023 Ježci navštívili Stromovku. Čekala je příjemná procházka a zapojení všech našich smyslů, které jsme v tomto týdnu probírali.