svatky
5128

Projekt pro školní rok 2023/2024

Zvyky a tradice, ty nás baví nejvíce Cílem letošního školního projektu je seznamovat děti…
klicek
4978

Projekt Klíček

Klíček pro budoucí prvňáčky začíná na Tusarce již 4. října v 13.30 a bude pokračovat v…
sokol
6057

Se Sokolem do života - projekt pro školní rok 2023/2024

I v letošním školním roce se naše školka zapojila do projektu "Se Sokolem do života aneb…
video
16160

POJĎTE SE K NÁM PODÍVAT!

Milí rodiče, zveme Vás k malé prohlídce naší školky (aneb den otevřených dveří online).

101

Naše mateřská škola se zúčastnila již šestého ročníku celostátní soutěže Mateřská škola roku 2023 a to v soutěžní oblasti „Budoucí čtenář“, která je zaměřena na rozvoj čtenářské pregramotnosti u předškolních dětí - https://msroku.cz/#o-soutezi

Letos nás naše „čtenářské“ aktivity inspirovaly k tomu, aby si samy děti vyzkoušely býti spisovateli a společně si vytvořit vlastní knihu. Každá třída si zvolila svoje hlavní téma knihy, způsob zpracování apod. :

Třída Žabiček (nejmenších dětí) si vybrala oblíbené klasické pohádky – O veliké řepě, Červené Karkulce, O perníkové chaloupce, O třech prasátkách a Hrnečku vař! a společně vytvořily krásné kolážové pohádkové leporelo „Na skok do pohádky“.

Malé Myšičky  s chutí zavítaly do oblíbeného a poučného světa zvířátek skrze bajky - interaktivní leporelo.

Včeličky se inspirovaly celoročním školkovým projektem „Cesta kolem světa“, kdy často při svých badatelských aktivitách využívaly encyklopedie, a proto se rozhodly jednu obrázkovou samy vytvořit. Zaměřily se na kontinent Asie a vybraly tři nejoblíbenější státy – Japonsko, Čínu a Vietnam.

Některé děti ve školce již mají za sebou první pokusy o „samostatné čtení“, a tak se třída Mravenečků rozhodla napsat knížku formou oblíbeného „malovaného čtení“. Tato forma rozvíjí u menších dětí fantazii, mají pocit aktivního zapojení do čtení a více vnímají i jednotlivá písmena. Společně si vybraly a ztvárnily pohádku o Zlatovlásce.

Třída Ježečků, budoucích školáků, v tomto školním roce ještě více poznává naši zemi a Prahu, která je protkána různými zajímavými příběhy a pověstmi. Děti v tomto věku již „vyžadují“ složitější a hlubší příběhy, mají rády dobrodružství a tajemno…děti se proto rozhodly vytvořit knihu pověstí, které je nejvíce zaujaly.