13

Na samý závěr školního roku jsme se tradičně poveselili při družinové párty. Sešla se tu pěkná řádka zajímavých masek! Oslavný rej provázely hry, hudba, tanec, a hlavně pestrobarevné balónky. Prostě letní rozlučka jak se patří!

12

V úterý 28. května proběhla v tomto školním roce poslední lekce kroužku vaření. Po celý rok se každé úterý linuly po chodbách náramné vůně z toho, co si malí kuchtíci pekli a vařili. Při této poslední lekci si děti již tradičně samy připravily báječný zmrzlinový pohár, na kterém si náramně pochutnaly. Posuďte sami - i z fotek se na ně člověku sbíhají sliny.

118

V průběhu měsíce dubna vzniklo v 5. oddělení několik zajímavých výrobků. Na počátku měsíce to byla neonová městečka. Děti tvořily z odpadového materiálu, při kterém využily zejména nepotřebné krabice. Kdo měl chuť, mohl si na krabici namalovat obrázek dle vlastní fantazie. Jako společné dílo pro tvoření pak malí umělci vybrali lva. Vyráběli malí, velcí, zkrátka kdo měl zrovna chuť zaměstnat své šikovné ruce. Barvili, stříhali a z vlny vytvořili hustou lví hřívu. Krásně se povedl, jen zařvat! Tvůrčí atmosféra panovala i v 6. oddělení, kde děti vyráběly šperky pro maminky ke Dni matek. Družináři ze sedmého oddělení si od vyrábění šli odpočinout do veřejné knihovny. Chodí tam pravidelně, aby si vyměnili přečtené knížky za nové, a také aby si užili poklidné atmosféry v příjemném knihovním prostředí. Pohoda z fotografií přímo čiší.

111

Duben probíhal pro „družináře“ opět ve znamení celodružinové hry „Přátelé lesa“. Děti z 1. a 3. oddělení se tentokrát proměnily v semenáčky a lesníky a pomyslně vysázely společnými silami celou lesní školku. Ve všech odděleních se tvořilo ostošest. Samozřejmě nejoblíbenějším stavebním materiálem zůstávají kostičky LEGO, ale tvořilo se i hodně netradiční výtvarnou technikou – enkaustikou. To se voskové barvy spojují a připevňují k podkladu horkem, v tomto případě horkou žehličkou. V posledních dnech se ale tvořilo hlavně v rámci „Krabicové výzvy“, což obnáší hromady všemožných výtvarných děl na krabicích a krabičkách. Sporák a pračka nás všechny doslova nadchly.

lz

Čtvrté dubnové pondělí se pro II., V. a VII. oddělení školní družiny stalo opravdovým zážitkem.Při vycházce do nedaleké Stromovky jsme se potkali také s lesníky! Tedy... lesními pedagogy přesněji řečeno. Prozradili nám spoustu zajímavostí o lese, zahráli jsme si netradiční hry a les jsme nepoznávali pouze očima, ale i nosem, ušima a dokonce poslepu! Nakonec každý obdržel Průkaz lesního znalce. Těmi už tedy bezpochyby jsme :)Zkrátka suprově strávené odpoledne.